Af Jeppe Møller-Herskind, kommerciel direktør i HORESTA

Igennem de sidste ti år har et mindretal af beboerne i Københavns forskellige beboerforeninger dygtigt malet bål og brand over Københavns turisme, spirende gastronomi og nattelivsscene og ikke holdt sig tilbage fra at devaluere det københavnske restaurations-og natteliv.

Og det er ikke kun oplevelseserhvervet, der har mærker beboerformændenes vrede. De har også raset i medierne over alt lige fra farven på virksomhedernes facader og støjen fra Københavns Metro til lyden fra turisternes rullekufferter. Vedrørende restauranter, barer og cafeer har få beboerformænd fremført alt lige fra lukning af udeservering kl. 22, ønske om færre bevillinger i København til - som et af de mest rabiate forslag - at fratage virksomhederne bevillingerne i et ønske om en hovedstad, som lukker ned kl. 23.59.

Jeg må blot konstatere, at disse beboere ikke ønsker en konstruktiv dialog, men en krig med erhvervslivet, og der er ikke det, der ikke er galt med udviklingen af København.

Det forekommer ekstremt destruktivt at fremføre skræmmebilleder af blod i gaderne, politianmelde Teknik-og Miljøforvaltningen, foreslå lukning af det professionelle natteliv til midnat eller ønske en begrænsning af natbevillinger i Middelalderbyen.

Det ville være så langt bedre med en tæt og anerkendende dialog om, hvilket København vi ønsker for fremtiden - sammen. Men det ønsker beboerne ikke - de ønsker en totalt identitets-og udviklingsforladt hovedstad.

Jeg har igennem ti år mødt beboerne i diverse nattelivs-og erhvervsudvalg. Og indtil i dag har jeg afholdt mig fra at sige det, som alle tænker: Hvis man ønsker en stille by med ro efter kl. 22, så er der rigtig mange gode muligheder for at bosætte sig andre steder end i hjertet af hovedstaden.

For København er og bliver en international metropol - og ikke en søvndyssende provinsby.

I stedet for at tegne fronterne op og hoppe i hver vores skyttegrav, så bør vi alle - beboere, kulturliv, ungdomsorganisationer, det professionelle natteliv, Københavns Kommune, politiet mv. - sætte os sammen og skabe en konstruktiv og visionær retning for byens fremtid.

De professionelle oplevelsesvirksomheder skal respekteres og anerkendes for deres indsats for byen og for at skabe et trygt og sikkert natteliv, en verdensklasse gastroscene og et København med utallige muligheder for at nyde livet, som ikke findes andre steder i verden. Det skal vi være stolte af i stedet for at modarbejde, så vi sammen kan sikre, at København bliver den bedste udgave af sig selv.

Jeppe Moller Herskind 147X200.Png
Viceadministrerende direktør
Jeppe Møller-Herskind

Restaurantkæde udvider: - Nu rykker de udenfor København

Den 19. juli klokken 8.30 åbner Mad & Kaffe en ny restaurant i Lyngby Storcenter. Med udeservering på Klampenborgvej bliver denne restaurant den fjerde i rækken, som ejerne bag konceptet kan byde deres gæster velkommen til.

Log ind