Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Rammerne for løn og arbejdsvilkår for cirka 70.000 medarbejdere i hotel- og restaurationsbranchen er faldet på plads. Det skriver DR.

Den nye overenskomst gælder i tre år, og en generel regulering af timelønnen med henholdsvis 3,75, 3,50 og 3,50 kroner om året frem til 2028.

HORESTA har været med til at forhandle aftalen på plads og hos dem er der et bredt smil over den aftale, der er indgået.

”Det er første gang i mere end 10 år, vi føler, vi har fået noget ud af aftalen, siger Mads Friis, formand HORESTA. Han peger særligt på, at den nye overenskomst giver større mulighed for fleksibilitet og sigter på at få flere til at tage en faguddannelse.”

For forskellen i timelønnen for ufaglærte og faglærte øges. Det skal ifølge aftaleparterne motivere de ufaglærte til at uddanne sig.

Læs hele historien på dr.dk

Læs også mere på tvmidtvest.dk

Læs også mere på nordjyske.dk

Læs også mere på Turisme24.dk

Læs også mere hos Fagbladet 3F

Mangel på arbejdskraft bremser vækst i turismen

Rekrutteringsproblemer for kokke og tjenere skaber store udfordringer for branchens drift og udvikling. HORESTA efterlyser politisk handling for at sikre adgang til kvalificeret arbejdskraft.

Farvel til 1000-kronesedlen: Sidste chance nærmer sig

Nationalbanken har sat dato på farvel til landets største pengeseddel. Fra 31. maj mister 1000-kronesedlen sin gyldighed. Hoteller, restauranter og andre aktører i turismeerhvervet bør nu tage deres forholdsregler.

Mangel på hænder hæmmer vækst i gastronomi og turisme

Hoteller og restauranter over hele landet kæmper fortsat med at finde de nødvendige hænder. Rekrutteringsudfordringerne bremser væksten i en branche, der ellers har både kapacitet og efterspørgsel til at skabe endnu flere arbejdspladser og bidrage væsentligt til dansk økonomi.

Log ind