Udvælgelsen

Der er frist for tilmelding til Årets Kok 2019 den 26. oktober.

På baggrund af de indsendte menuforslag udvælges 15 deltagere til semifinalen søndag den 18. november 2018 i Odense. Her skal der inden for 3 timer tilberedes 1 ret ud fra en udleveret råvarekasse. Retterne skal fremstilles til 5 couverter og forestille at være en del af en 3-retters menu.

Semifinalen

Ved semifinalen arbejder deltagerne alene. Deltagerne må udelukkende medbringe personligt værktøj og udstyr (sukker- og kombitermometer, chiffonflaske, silikonemåtter, mandolinjern, microplane rivejern, paletter, pincetter, knive samt egne gryder, pander, forme, håndmikser, stavblender og blender). Der må således ikke medbringes nogen form for råvarer, pynt, service og ting lavet på forhånd. Der bliver foretaget kontrol, og konsekvensen af at bryde ovenstående retningslinjer er bortvisning.

Blandt deltagerne i semifinalen vil de 10 bedste blive udtaget som finalister til Årets Kok 2019. De 3 bedst placerede ved semifinalen får lov til at vælge startnummer til finalen.