BEDØMMELSE


Ved bedømmelsen præsenteres den tilberedte menu således:

De 3 couverter til dommerne anrettes (alt efter opgavens ordlyd) på fad eller tallerken til præsentation og smag for dommerpanelet, en couvert tallerkenanrettes til fotografering og udstilling og endelig skal de sidste 6 couverter anrettes (alt efter opgavens ordlyd) på fad eller tallerken, således at finalisterne til Årets Tjener kan servere dem for en række specielt indbudte gæster. Hvis der anrettes på fad, skal couverten til fotografering og udstilling præsenteres for dommerne inden udstilling.

Der bedømmes på:
• Helhedsindtryk
• Harmoni og komposition
• Smag
• Nyhedsværdi/kreativitet
• Udnyttelse af hovedemner
• Råvarehåndtering (hygiejne og køkkenøkonomi)

Dommere Årets Kok 2018:
Rasmus Kofoed
Bo Jacobsen
Per Hallundbæk
Tommy Raanti
Thorsten Schmidt
Anita Klemensen
Mette Hvarre Gassner

Præmier:
1. præmie kr. 40.000,00
2. præmie kr. 10.000,00
3. præmie kr. 5.000,00

Alle finaledeltagere får et diplom og en gave for deres deltagelse i konkurrencen.

VIDEO
Årets kok 2018 - Se finalen!

Foruden en kendt dessertopgave, skulle finalisterne kreere en forret med stenbider og jomfruhummer samt en hovedret med lammesaddel, nyrer og brisler ud fra en hemmelig råvarekasse, som de fik udleveret på dagen. Denne udfordring løste Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette i Vordingborg bedst af alle, og han kan derfor kalde sig Årets Kok 2018.

Årets Kok er 34 år og blev udlært i 2015.

Konkurrencen løb over seks timer, og Jesper Dams Hansens præstation var nok til at imponere en række af landets dygtigste kokke i dommerpanelet med blandt andre den tidligere verdensmester for kokke, Rasmus Kofoed, fra den trestjernede Michelin-restaurant Geranium.