BEDØMMELSE


Bedømmelsen af Årets kok vil lægge sig op af de internationale regler, som bliver anvendt i Worldchefs (WACS) konkurrencer. Alle deltagere vil i alle kategorier starte med max. point, hvorefter der vil ske en reduktion af point for fejl og mangler. Dommerpanelet vil dømme både køkken og smag. Service dømmes af overdommeren.

Der bedømmes på:
• Klargøring, forberedelse, køkkenteknik, udnyttelse af hovedemner
• Hygiejne generelt
• Mise en place herunder råvarehåndtering
• Spild /økonomi
• Service (service-hygiejne, spild, anretningsteknik og samarbejde)
• Præsentation (helhedsindtryk, harmoni, nyhedsværdi og komposition)
• Smag (grundsmage, dufte og tekstur)

Ansatte hos et medlem af dommerkomiteen - og personer, der er i familie med et medlem af dommerkomiteen - kan deltage. Når alle point for en ret er registreret, trækkes højeste og laveste fra.

Arrangørerne forbeholder sig ret til at bruge og publicere alle opskrifterne.


Præmier:
1. præmie kr. 40.000,00
2. præmie kr. 10.000,00
3. præmie kr. 5.000,00

Alle finaledeltagere får et diplom og en gave for deres deltagelse i konkurrencen.