Find praktiske oplysninger om Årets Kok


Årets Kok fungere som Danmarksmesterskaberne i den gastronomiske verden. Hvert år bliver det afholdt med deltagelse af en række af landets allerbedste kokke. Arrangørende af Årets Kok er HORESTA samt 3F. Årets Kok har eksisteret lige siden 1992 hvor det hele startede. Siden da er titlen som Årets Kok vokset og er i dag en af de mest præstigefyldte titler, man kan have som kok i Danmark. Udover de mange dygtige kokke som har deltaget i Årets Kok i gennem tiden, har stjernefyldte dommerpaneler også været med til at skabe kvalitet samt omtale. 

VIDEO
Årets kok 2018 - Se finalen!

Foruden en kendt dessertopgave, skulle finalisterne kreere en forret med stenbider og jomfruhummer samt en hovedret med lammesaddel, nyrer og brisler ud fra en hemmelig råvarekasse, som de fik udleveret på dagen. Denne udfordring løste Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette i Vordingborg bedst af alle, og han kan derfor kalde sig Årets Kok 2018.

Årets Kok er 34 år og blev udlært i 2015.

Konkurrencen løb over seks timer, og Jesper Dams Hansens præstation var nok til at imponere en række af landets dygtigste kokke i dommerpanelet med blandt andre den tidligere verdensmester for kokke, Rasmus Kofoed, fra den trestjernede Michelin-restaurant Geranium.