Se HORESTA Play-indslaget fra Espresso House, hvor Camilla Nyholm, uddyber, hvad de nye regler betyder for kæden. Du kan også møde HORESTAs arbejdsmiljøchef, Vivi Nedergaard Lambert, der blandt andet fortæller om HORESTAs rådgivning på området.
Espresso House er en af de mange virksomheder i hotel- og restauranterhvervet, som nu kan begynde at ansætte flere 13-15-årige til at løse nye opgaver. Det sker efter at der fra årsskiftet er trådt nye regler i kraft, som udvider mulighederne for, hvad denne aldersgruppe må arbejde med.
Arbejdstilsynet har netop præciseret et udpluk af reglerne, og i hotel- og restauranterhvervet betyder lempelserne, at de unge fremover må betjene blandt andet is-, smoothie- espresso- og industriopvaskemaskiner. Det tillades nu også, at unge kan skrælle, skære, snitte og hakke for eksempel grøntsager – alt sammen opgaver, som 13-15-årige ikke har måttet løse før.
HR-chef i Espresso House Danmark, Camilla Nyholm, glæder sig over de nye lempelser.
”Det betyder, at vi kan drifte på en anden måde. Vi kan tilbyde, at vores medarbejdere kan løse nogle opgaver, som før har begrænset os i at drifte optimalt,” siger hun.
HORESTA har det seneste års tid arbejdet på at få lempet reglerne på området, fordi maskinerne i branchen er blevet langt mere sikre, end de var, da reglerne blev til.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Comwell udskyder hoteludvidelse i Aarhus til 2027
13-06-2025
-
April sætter ny rekord for hotelovernatninger
13-06-2025
-
Konservative vil lade hoteller køre gæster i yderområder
13-06-2025
-
Ny direktør skal samle turismen i Nordjylland
13-06-2025
-
Uber udvider til flere større danske byer
13-06-2025
-
Fire dages skoleuge skal øge fremmøde på erhvervsskole
13-06-2025
-
Comwell overtager Hotel H.C. Andersen og genstarter udvidelsesplaner
13-06-2025