Dansk vin har de senere år oplevet et markant løft, og udviklingen hænger også sammen med klimaforandringer, som har skabt nye rammer for vinproduktion i Nordeuropa.

På Food Festival sætter HORESTA spot på netop dette felt, når kokke og tjenere inviteres til en masterclass søndag den 7. september med Torben Toldam-Andersen, vinproducent, lektor og Ph.d. i frugtvidenskab og plantefysiologi ved Københavns Universitet.

”Dansk vin er i rivende udvikling, og vi oplever en stigende interesse fra både restauranter og gæster. Derfor vil vi med denne masterclass give vores branche et indblik i, hvordan danske producenter arbejder, og hvordan vinene kan blive et stærkt aktiv på spisekortet,” siger Tine Skriver, fødevarechef i HORESTA.

Fra teori til smag i glasset
På masterclassen giver Torben Toldam-Andersen sit bud på, hvordan dansk vin kan stå sig i konkurrencen med de klassiske vinregioner. Han deler sin viden om ”cool climate”-vinproduktion, ønologi (studiet af vin og vinfremstilling) og de mest robuste druesorter, der spirer frem på dansk jord.

”For mange gæster er vinkortet ofte et af de første sted, de kigger, når de skal vurdere et spisested. Derfor er det helt afgørende, at hoteller og restauranter kender de tendenser, der efterspørges – og her spiller dansk vin i stigende grad en rolle,” fortæller Tine Skriver.

Masterclassen afsluttes med en Foodwalk i festivalområdet Danske Dråber, hvor deltagerne får mulighed for selv at smage på resultaterne af den danske vinproduktion.

Food Festival med fuldt program
Food Festival finder sted den 5.-7. september i Aarhus og er Nordeuropas største madbegivenhed med over 200 stande og aktiviteter. Her kan publikum gå på opdagelse i workshops, talks, showkøkkener og smagninger med nogle af Danmarks dygtigste madhåndværkere og producenter.

Som en ekstra kulinarisk attraktion rundes festivalen søndag den 7. september af med DM i hotdog, hvor landets dygtigste kokke og madhåndværkere dyster om titlen som Danmarks bedste hotdog.

Dommerpanelet tæller bl.a. Michelin-kokken Thomas Herman, MasterChef-dommer Dak Wichangoen, Børsens gastronomiredaktør Ole Troelsø, Michelin-kok René Mammen, Bocuse d’Or-sølvvinder Sebastian Holberg Svendsgaard, gastronomilegenden Jens Peter Kolbeck, slagtermester Brian Flink Pedersen, kok og Bocuse d'Or-sølvvinder Jeppe Foldager, restauratør Lars Eiskjær og Michelin-kok Mette Hvarre Gassner.

Masterclassen finder sted på Food Festival – Tangkrogen, Aarhus C, søndag den 7. september 2025 kl. 10.00 – 12.00.

Masterclassen er gratis for medlemmer inkl. billet til Food Festival.

Læs mere og tilmeld dig her


Foto: Alec Andreev - Food Festival, PR-foto

Log ind