Mandag aften kunne man på TV2 Kosmopol høre om Københavns Kommunes nye forsøgsordning for udeservering, der nu bliver rullet ud i fem udvalgte gader i Indre By.
Ordningen, som foreløbigt skal løbe over de næste to år, skal give virksomheder mulighed for at brede deres servering ud i byrummet og skabe mere liv og ophold i det offentlige rum.
Se mere på TV2 Kosmopol (01:39)
De fem udvalgte gader er:
- Badstuestræde
- Dele af Valkendorfsgade
- Store Kirkestræde
- Lille Kongensgade
- Hovedvagtsgade
Stor opbakning
Hos HORESTA møder initiativet stor opbakning.
”Udvidet udeservering er en god idé både for byrummet og de erhvervsdrivende. Vi håber, gaderne vil vise, at udeservering kan være med til at skabe et levende byrum, som også bidrager til, at gaderne hænger bedre sammen for gæster, erhvervsdrivende og beboere som har en gade med liv i,” siger Jeppe Møller-Herskind, konstitueret administrerende direktør i HORESTA.
En nylig undersøgelse viser, at hele 96 pct. af københavnerne bakker op om mere udeservering i hovedstaden.
HORESTA peger på, at den udvidede udeservering ikke blot er til gavn for gæster og restauranter, men også kan bidrage til at styrke byens økonomi og samtidig skabe mere grønne, menneskevenlige byrum.
Den nye forsøgsordning er et led i Københavns Kommunes ambitioner om at udvikle byen med fokus på ophold, kvalitet og bæredygtighed. I første omgang bliver ordningen testet i fem gader, hvorefter den skal evalueres.
En af de store kræfter bag forsøgsordningen er Christopher Røhl (R), medlem af Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Optimeet 2026 udvider med nye formater og spor
06-11-2025
-
Restaurantbranchen oplever vækst – men inflation dæmper effekten
06-11-2025
-
Core Hospitality runder 2.000 værelser med udvidelse i Esbjerg
06-11-2025
-
HORESTA inviterer til valgdebat om turisme og erhverv i København
06-11-2025
-
Airbnb-snyd fører til samråd: Minister varsler stramninger
06-11-2025
-
Fastfood løfter sig i kvalitet og tiltrækker flere gæster
06-11-2025
-
Digitale værktøjer vinder frem i restaurantbranchen
06-11-2025
-
Moxy Hotel åbner i Aarhus’ nye Sydhavnskvarter
06-11-2025
-
Henrik Specht takker af efter fire årtier i rejsebranchen
06-11-2025
-
Hæder til Danhostel Stevns for ekstraordinært værtskab
06-11-2025