Der kommer flere og flere elbiler på de danske veje. Derfor mener HORESTA, at der skal sættes turbo på udrulningen af el-ladestandere, så turisternes og borgernes mobilitet uden for de større byer styrkes.

I infrastrukturplanen 2035 har et flertal i Folketinget afsat 500 mio. kroner til udrulning, som har sat gang i processen langs de danske statsveje. Der mangler dog et fokus på de kommunalt ejede veje.

”Det halter efter på de kommunale veje, hvor kommunerne skal medfinansiere 50%. Derfor foreslår vi, at man ændrer kriterierne fremadrettet ved at lave en ny pulje, som udmøntes efter ansøgning og målrettes landdistrikterne,” siger adm. direktør i HORESTA, Pia E. Voss.

Det er afgørende, at der sikres bedre mobilitet i hele landet, da det vil øge grundlaget for investeringer i yderområderne, når flere borgere nemt kan komme fra a til b.

"Vores mål er at skabe et mere tilgængeligt og bæredygtigt transportsystem, der ikke kun gavner vores medarbejdere og turister, men også styrker samfundet som helhed. Med en målrettet indsats kan vi gøre landdistrikterne mere attraktive og forbedre deres økonomiske fundament,” uddyber Pia E. Voss.

Log ind